Házias vendéglő Angyalföld szívében

Angelino, az olasz-magyar kisvendéglő
Angyalföld ízei

Írta: Nagy Gábor
Képek: Loboda Imre




Modern és gusztusos tálalás

   Az ékszerdoboznyi kisvendéglő Budapesten a XIII. kerület szívében, a Tüzér és Csángó utca kereszteződésében található. Saját bevallásuk szerint egy fiatalember gyerekkori álma valósult meg, amikor megnyitotta kapuit. Ennek már sok-sok éve. Azóta sokan megismerték az éttermet, és sokan laktak jól az itt készített házias ételekkel. Engem is sok év kellemes emléke fűz a vendéglőhöz, olyannyira, hogy itt tanulhattam meg, remek szakemberek keze alatt, a vendéglátás csinnyát-binnyát.
   Ezért is vagyok biztos benne, hogy amikor e sorokat publikálom, akkor a valóságról számolok be. Az étterem napja igen korán indul, nem a falakon belül, hanem amikor a tulajdonosok hajnalban a közeli piacon és boltokban beszerzik a friss alapanyagokat. Amíg a mama és apa az alapanyagokat saját kezűleg válogatják a piacon, addig Kevin a tulajdonos kisfia (az én unokaöcsém), a Lehel piac vevőit szórakoztatja. Éneklésével, versmondásával vagy éppen angoltudásával minden nap maga köré gyűjt több tucat embert.  
  Nem túlzás, itt tényleg mindig, minden nap, minden friss. A zöldségek, a húsok, amik az asztalra kerülnek, reggel még a boltok, standok pultjait díszítik. Mire a kedves vendég az asztalhoz ül, vagy házhoz rendel, addigra az alapanyag is megérkezik az üzletbe, és már rotyog a fazékban a házi húsleves, vagy az adott nap ajánlata. Kellemes környezetben, nyáron igényesen kialakított, apácarácsos teraszon fogyaszthatjuk el ebédünket, vacsoránkat. Kulturált, inteligens, gyors kiszolgálás. Családias hangulat, közel a belvároshoz, mégis kisvárosi környezetben, csöndes helyen. Az ételek azon kívül, hogy mindig frissek, rendkívül laktatók is. És a családias hangulathoz, házias ízek vannak párosítva. 
  Az étterem fő profilja a hagyományos mediterrán konyha. Saját pizzatészta, ízletes és bőséges feltétek, minőségi alapanyagokból. Tradicionális olasz tészták, olyanok is, amit nem minden étterem étlapján talál meg az ember. A mediterrán konyhaművészet ételei  mellett pedig megtaláljuk a magyar gasztronómia jellegzetes ételeit is.
   Ha a tizenharmadik kerületben, Budapesten járunk, mindenképpen térjünk be az Angelinóba, ahol csillapíthatjuk gyomrunk korgását egy-egy kitűnő ételkölteménnyel, és még a pénztárcánkat is megkíméljük. 



Angelino Pizzéria és Kisvendéglő

1134 Budapest, Tüzér utca 44.

Nyitva: h-sz  11-22h

06-1-41-21-000

angelinopizza@gmail.com

(L)egyen nálunk minden nap!