Erdők Háza, Bakonybél

  A Bakony élővilága és kőzetei, erdészeti és vadászati kiállítása a festői szépségű Bakonybélben található. A Zirci Apátság egykori raktár épületéből kialakított épületben tekinthető meg a kiállítás.


  A gyűjtemény földszinti terme magát a természetet, a Bakony földtörténetét mutatja be. A hegy főbb kőzeteit, növénytársulásainak egy-egy védett képviselőjét ismerhetjük itt meg. 
  Az emeleti teremben az erdőben dolgozó erdész, vadász és faműves eszközeit, mesterségének kellékeit ismerheti meg az ide látogató. Több diorámában láthatjuk a Bakony vadon élő állatait is. Egy berendezett erdőgondnoki szoba is várja a kiállításra érkezőket. megismerkedhetünk a digitális világ előtti mérnöki eszközökkel, mérőműszerekkel.




    Az erdőgondnoki sarok a selmecbányai erdőmérnökképzésnek, és Dobó Jenő farkasgyepűi erdőgondnok életművének állít emléket.
   A magyar erdők vadainak, madarainak kitömött példányait közelről is megtekinthetjük. Aki pedig nem mai állatokra kíváncsi, az csemegézhet az ősmaradványokkal megrakott vitrin előtt.
  A szomszédban pedig a Pannon Csillagda várja az érdeklődőket egy űrutazásra.


Cím: 8724 Bakonybél, Szent Gellért tér 9.

Forrás: www.bfnp.hu
Képek: Nagy Gáborné Katalin